Thuisondersteuning Friesland

thuisondersteuning

Dagelijkse thuisondersteuning | Friesland

Volledig zelfstandig thuis kunnen wonen is niet altijd mogelijk. Soms komt dit door een beperking of door een psychische aandoening, maar soms komt dit door een heftige periode in het leven van de zorgvrager. Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het (tijdelijk) minder goed voor jezelf kunnen zorgen. In dergelijke gevallen kan thuisondersteuning uitkomst bieden. Hiermee krijgen mensen hun leven weer op de rails en worden ze ondersteund waar nodig. Lees in dit blog alles over thuisondersteuning in Friesland.

Dagelijkse ondersteuning

We lopen in de loop van het leven allemaal weleens tegen moeilijke tijden en situaties aan. Soms zijn deze tijden zo lang en/of zo intensief dat we niet meer goed voor onszelf en het huishouden kunnen zorgen. Dit kan op termijn voor problemen zorgen. In dat geval is het raadzaam om thuisondersteuning aan te vragen voor hulp bij dagelijkse taken en om ervoor te zorgen dat de zorgvrager zich gehoord en ondersteund voelt.

Soorten ondersteuning

In het geval van thuisondersteuning krijgt de zorgvrager een vaste begeleider aangewezen. Hij of zij zal de zorgvrager ondersteunen op 8 verschillende gebieden:

  • Financiën
  • Praktisch functioneren
  • Lichamelijk functioneren
  • Zingeving
  • Psychisch functioneren
  • Sociaal functioneren
  • Dagbesteding
  • Huisvesting

Ondersteuning: fysieke gesteldheid en zelfzorg

Een begeleider let bij thuisondersteuning op fysieke gesteldheid en zelfzorg. Dit betekent dat de zorgvrager ondersteuning krijgt bij lichamelijke klachten en beperkingen. De zorgvrager wordt geleerd hoe hij of zij weer structuur aan kan brengen in het dagelijks leven. Naast deze structuur worden ook de banden met vrienden en familie gestimuleerd. Deze sociale contacten zijn namelijk erg belangrijk voor een spoedig verloop.

Positieve financiële situatie

De begeleider zal constant in de gaten houden in hoeverre de woonsituatie toereikend is voor een oplossing van het probleem. De woonsituatie dient namelijk een positief effect te hebben op de zorgvrager. Daarom wordt er ook gekeken naar de financiële situatie van de zorgvrager. Als het nodig is wordt er ook een budgetcoach of een financieel adviseur ingeschakeld.

Professionele thuisondersteuning

Kan jij, of iemand die je kent, wel wat thuisondersteuning gebruiken? Dan is het altijd te adviseren om voor een gecertificeerde professional te gaan. Kies voor een ISO-gecertificeerde zorginstelling voor thuisondersteuning Friesland om er zeker van te zijn dat je bij een professionele instelling terecht komt.

Heb je ervaring met thuisondersteuning? Deel je ervaringen via het contactformulier.