Heb je last van pigmentvlekken en roodheid op je gezicht? Wat tips om een IPL behandeling te laten uitvoeren

IPL behandeling

Heb jij last van pigmentvlekken en roodheid op je gezicht? Dan is een IPL behandeling misschien wel iets voor jou. IPL staat voor Intense Pulsed Light en is een methode om huidproblemen aan te pakken. Maar voordat je zomaar een IPL behandeling ondergaat, zijn er een aantal dingen waar je op dient te letten. In deze blog geven wij jou vijf tips voor als je een IPL behandeling wilt laten uitvoeren.

Zoek een professionele salon

De eerste belangrijke tip is om op zoek te gaan naar een professionele salon die IPL behandelingen aanbiedt. Laat je niet verleiden door aanbiedingen van slecht beoordeelde salons op Groupon of andere goedkope deals. Kies voor een salon waar de specialisten werken met goede apparatuur en ervaring hebben met IPL behandelingen.

Voorkom blootstelling aan zonlicht

Twee weken voordat je een IPL behandeling ondergaat is het belangrijk om geen gebruik te maken van zonnebanken of om veel tijd door te brengen in de zon. De huid kan door blootstelling aan zonlicht gevoeliger worden en dit kan invloed hebben op de behandeling. Zorg er dus voor dat je de behandeling goed voorbereid en ga niet zomaar in de zon zitten na de behandeling.

Gebruik geen producten met veel zuren

Twee weken voor en na de behandeling is het verstandig om geen gebruik te maken van producten met veel zuren, zoals fruitzuur. De huid kan hierdoor geïrriteerd raken en dat kan weer invloed hebben op de behandeling.

Hou rekening met de nazorg

Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en producten te gebruiken die de huid helpen herstellen. Vraag aan de specialist welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype en volg de instructies op voor de nazorg van de behandeling.

Vraag naar de verwachtingen en mogelijke bijwerkingen

Het is altijd goed om bij de specialist die de behandeling gaat uitvoeren te informeren naar de verwachtingen en mogelijke bijwerkingen. IPL behandelingen kunnen je huid verbeteren, maar het kan ook voor bijwerkingen zorgen zoals roodheid, zwellingen of pigmentvlekken die tijdelijk zichtbaar zijn. Het is beter om van tevoren goed geïnformeerd te zijn over wat je kunt verwachten van de behandeling.

Samenvatting

Als je een IPL behandeling wilt laten uitvoeren is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kies voor een professionele salon, vermijd blootstelling aan zonlicht, vermijd producten met zuren, hou rekening met de nazorg en vraag goed naar de verwachtingen en mogelijke bijwerkingen. Door deze tips te volgen kan je met een gerust hart een IPL behandeling ondergaan en kan je genieten van een gezonde en stralende huid.

Bron: facelandclinic.com

IPL behandeling