Rimpels en andere oneffenheden aanpakken?

natuurlijke gezichtsverzorging

De huid is een belangrijk en overigens het grootste orgaan van het lichaam. De huid heeft verschillende functies waaronder het aanvoelen van pijn en het beschermen tegen ziektes en uiteindelijk infecties. Het is belangrijk om goed voor de huid te zorgen. De huid blijft veranderen. Op den duur ontstaan rimpels in de huid. Om deze reden kan een huidverjonging behandeling worden gedaan. Dit is een laserbehandeling waarbij naast rimpels ook littekens en pigmentvlekken minder zichtbaar kunnen worden gemaakt. Maar hoe ontstaat huidveroudering en hoe ziet een huidverjonging behandeling eruit?

Het ontstaan van huidveroudering

Rimpels ontstaan door een combinatie van factoren. Naarmate men ouder wordt, wordt je huid van nature minder elastisch.  Daarnaast ontstaat een verminderde productie van natuurlijke oliën waardoor de huid sneller uitdroogt en de huid meer gerimpeld maakt. Bovendien neemt het vet in het onderhuids bindweefsel af. Dit veroorzaakt een losse, slappe huid en waardoor lijnen in de huid nog zichtbaarder worden. Ook kan blootstelling aan ultraviolette straling het natuurlijke verouderingsproces versnellen. Dit komt doordat ultraviolette stralingen de collageen en elastine vezels in de huid afbreken. Om deze reden is het belangrijk om iedere dag de huid te beschermen tegen de zon. Als laatst kan roken het normale verouderingsproces van uw huid versnellen door het effect van roken op collageen.

Skin Rejuvenation

Skin Rejuvenation, ofwel huidverjonging, is bedoeld om een jongere, gladdere huid te creëren. Een voorbeeld van huidverjonging is huidvernieuwing. Er zijn een aantal behandelingen die kunnen worden toegepast om de huid te vernieuwen. Het doel is om beschadigde cellen op het huidoppervlak te verwijderen met verschillende technieken. Bij een chemische peeling bijvoorbeeld wordt een bepaald zuur op de huid aangebracht wat ervoor zal zorgen dat het bovenste gedeelte van de huid exfolieert en uiteindelijk loslaat. Daarnaast kan met lasertechnieken dunne delen van de bovenste huidlaag worden verwijderd terwijl onderliggende lagen worden verwarmd. Dit stimuleert de groei van collageen.