Waar kun je terecht voor acupunctuur in Hengelo?

Je kunt wel wat acupunctuur gebruiken. Maar je weet helemaal niet waar je terecht kunt voor acupunctuur in Hengelo. Dus kruip je met een kop thee of koffie achter je laptop en ga je op zoek. Je toetst acupunctuur Hengelo in op je toetsenbord en wacht op het resultaat. Je klikt dan op wat titels en teksten die jouw aantrekken. Daardoor kwam je op dit artikel terecht. Dat is mooi, want in dit artikel lees je wat acupunctuur is en waar je moet zijn in Hengelo. Lees verder en verdiep je in deze wereld!

Dit is acupunctuur

Voordat je in dit artikel leest waar je moet zijn voor acupunctuur in Hengelo, is het handig om te weten wat het is. Bij een sessie acupunctuur in Hengelo plaatsen ze hele dunne naalden op bepaalde plekken in je lichaam. Dit helpt tegen pijn of bestrijdt symptomen van ziektes en kwalen. Het helpt onder andere bij:

  • Hoofdpijn
  • Lage rugpijn
  • Vermoeidheid
  • Misselijkheid en pijn bij een chemokuur

Acupunctuur in Hengelo is niet van oorsprong uit Hengelo. Het komt uit China en valt dus onder de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij gaat men ervan uit dat de geest en het lichaam een is. Dus dat lichamelijke, geestelijke en emotionele ontwikkelingen elkaar continue beïnvloeden. Hierbij is ziekte dus niet iets wat op zichzelf staat. Het heeft te maken met de lichamelijke of geestelijke uiting van je gezondheid. Deze verstoring ontstaat wanneer je energiehuishouden uit balans is.

Acupunctuur in Hengelo kan volgens de Chinese beoefenaars je energiebalans herstellen. Dit doet men door de naalden op een bepaalde manier op of langs je meridianen kanalen in het lichaam te plaatsen. Langs de meridianen stroomt namelijk energie. Met de naalden kan een acupuncturist je energiestromen beïnvloeden. Dit zorgt ervoor dat je een beter doorstroming van energie krijgt. Dit noem je ook wel Qi.

In westerse landen zien acupuncturisten het uitvoeren van acupunctuur in Hengelo ook wel als het stimuleren van de zenuwen, bindweefsel en spieren. Door deze stimulatie laat je lichaam endorfine vrij. Dit is een pijnstiller die je lichaam zelf aanmaakt. Hierdoor neemt je bloedstroom toe. In de westerse landen wijst men de voordelen hieraan toe.

Acupunctuur in Hengelo vinden

Nu je weet wat acupunctuur voor jou kan doen, wil je natuurlijk meteen een afspraak maken. Daar hoef je gelukkig niet veel voor te doen. Ga dan naar qizee.nl. Op deze website kun je namelijk een afspraak maken voor acupunctuur in Hengelo. Het is een praktijk van Sanne van der Zee en heet qizee. Je kunt in de praktijk de traditionele Chinese geneeskunde ondergaan. Je kunt voor acupunctuur in Hengelo naar de A.M. de Jongstraat 13. Hier is de praktijk gevestigd. Op donderdagochtend tot twee uur en op vrijdag tot vijf uur kun je er terecht. Komt dat je niet zo goed uit? Dan kun je ook naar de praktijk in Deventer. Hier kun je namelijk om maandagochtend tot zes uur terecht en op dinsdag en woensdag ook. De praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Op de website kun je contact opnemen via de mail, of bel om een afspraak te maken.