Een milieuvriendelijke & verantwoorde asbestemming met de Bio urn.

Bij UitvaartUniq vindt u een prachtig assortiment met meer dan 1.300 verschillende urnen, met zorg voor u samengesteld. Binnen dit assortiment vindt u een prachtige collectie bio urnen. Met bijna 150 verschillende bio urnen, ook wel biologisch / ecologisch afbreekbare urnen genoemd,  is de kans groot dat u een urn vindt die past bij uw wensen. Onderstaand vertellen wij wat meer over onze collectie bio urnen.

UitvaartuniQ

De bio urn; Natuurlijk, milieuvriendelijk, verantwoord & eerlijk. Wanneer u de as van uw overleden dierbare terug wilt geven aan de aarde kunt u, naast een asverstrooing, ook kiezen voor een bio urn. Er wordt vaak gekozen voor een bio urn wanneer de wens bestaat om de as binnenshuis in een urn te bewaren voor een bepaalde periode, voordat deze begraven of ter water gelaten wordt. In dit geval is een bio urn ideaal geschikt. Zolang de urn maar niet blootgesteld wordt aan elementen van buiten kan deze urn perfect binnen geplaatst worden.

In principe zijn er twee mogelijkheden met betrekking tot het type bio urn; de aarde urn en de water urn, oftewel een urn die geschikt is voor het begraven van de urn in de aarde of een bio urn die geschikt is voor een ter water. Indien u ervoor kiest de urn in de aarde te plaatsen, zal het enkele maanden duren totdat de as van uw dierbare, evenals de bio urn zelf, opgenomen is. Een urn betreft een ‘bio urn’ wanneer deze volledig gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen. Veelal wordt een biologische urn vervaardigd uit zand, bijenwas, hout of gerecycled karton.

U vindt hele basis bio urnen bij UitvaartUniq.nl, maar ook prachtige bewerkte urnen met de hand beschilderd en in unieke vormen. Wat u ook wenst, u vindt altijd een passende bio urn bij UitvaartUniq.nl; Bewust & Eerlijk.