hernia

Bij Fysiotherapie Utrecht kun je terecht voor alle fysiotherapeutische behandelingen in twee fysiotherapiepraktijken in Utrecht. Naast het behandelen van je klachten is het de bedoeling dat de fysiotherapeuten je ook leren hoe je kunt voorkomen dat de klachten terugkomen of hoe je kunt voorkomen dat er nieuwe klachten ontstaan. De behandeling is gericht op het wegnemen van de klachten, maar ook om een betere stabiliteit, houding, spierkracht en uithoudingsvermogen te krijgen. Daarom is het ook belangrijk dat de fysiotherapeut vooraf onderzoekt waar de klacht zich bevindt en hoe deze is ontstaan. Door de oorzaak van de klacht weg te nemen zal deze niet (zo snel) terugkomen. Is de oorzaak niet te achterhalen dan is het belangrijk om de aangedane plek zo goed mogelijk te behandelen. Dat wordt gedaan door ervoor te zorgen dat de plek en de omgeving sterker en beweeglijker wordt. 

Fysiotherapie Utrecht meer dan alléén fysiotherapie

De fysiotherapeuten bij fysiotherapie Utrecht zijn niet alleen gespecialiseerd in het behandelen van diverse klachten. Zij kunnen je ook bijstaan als personal trainer. Daarom ziet de accommodatie van de fysiotherapiepraktijk er niet uit als een ‘normale’ fysiotherapie praktijk. Naast een gecertificeerde fysiotherapie praktijk is er ook een sportgelegenheid waar je gebruik van kunt maken. In kleine groepjes kun je hier trainen om zo eerder van je klachten af te zijn. Je kunt hier, onder begeleiding trainen aan een sterk lichaam en aan je gezondheid. Deze methode is zeker na een operatie aan te raden omdat bij een operatie spieren vaak snel aan kracht afnemen. Bij beide fysiotherapiepraktijken gaan fysiotherapie en personal training samen, daardoor hebben de fysiotherapeuten meer kennis in huis wat betreft sport én bewegen. Zo kunnen sportblessures en orthopedische klachten ook effectief worden behandeld. 

Wordt jouw fysiotherapiebehandeling vergoed?

In Nederland worden 9 fysiotherapiebehandelingen voor jongeren tot 18 jaar vergoed uit het basis pakket. Voor alle andere personen wordt fysiotherapie alleen vergoed als deze in de ‘chronische lijst’ voorkomen. Chronische behandelingen wordt vergoed vanaf de 21e behandeling. Je kunt voor fysiotherapie wel een aanvullende verzekering afsluiten. Heb je klachten vraag dan bij Fysiotherapie Utrecht een adviesgesprek aan. Er kan dan ook verteld worden of de behandeling vergoed wordt. Jouw zorgverzekeraar kan je ook vertellen of een bepaalde fysiotherapie behandeling wordt vergoed.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Zoals elke fysiotherapiepraktijk hebben ook de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Utrecht bijzondere specialisaties. Natuurlijk kun je hier terecht voor fysiotherapie van alle klachten aan het bewegingsapparaat. Maar je kunt hier ook terecht voor manuele therapie, dry needling en medical taping. Voor het beoordelen van klachten aan onder andere gewrichten, spieren en botten kan gebruik worden gemaakt van een echografie apparaat. Dit apparaat kan ook worden ingezet bij de behandeling van diverse rugklachten. Manuele therapie wordt naast fysiotherapie ingezet ter voorkoming van klachten en bij specifieke pijnklachten. Omdat niemand gelijk is en iedereen pijn anders ervaart, wordt voor iedereen een plan van aanpak gemaakt op maat. Dat wordt gedaan bij de eerste afspraak. Blijkt het behandelplan niet effectief genoeg te werken dan kan het behandelplan worden overgenomen door een andere fysiotherapeut met een andere specialisatie. 

Breidt je behandeling eventueel uit met extra beweging onder begeleiding van een personal trainer van Fysiekhealthclub.com.