afkicken alcohol

Al jarenlang had ik mezelf en mijn gezin voor de gek gehouden. Ik? Verslaafd aan de drank? Nee zeg! Misschien dronk ik in het weekend wel eens een biertje te veel, maar volgens mij had dat niets met verslaving te maken. Totdat ik mezelf op een goede dag, wel heel erg tegenkwam.

Mijn vrouw en ik gingen naar een feestje, waar achteraf bleek dat er géén alcohol werd geschonken. Eigenlijk wilde ik al direct weer naar huis, want een feest zonder alcohol was geen feest. Dat is natuurlijk onzin! Het feest verliep eigenlijk heel plezierig en op weg naar huis bedacht ik me dat het toch ook wel zonder alcohol kon. Je moet er iets mee gaan doen zei mijn vrouw. Dat drinken van jou loopt de spuigaten uit. De volgende dag heb ik mij gemeld bij de verslavingskliniek “Go for Rehab”, en ben het proces met mezelf aangegaan.

Symptomen alcoholverslaving

afkicken alcohol

Alcoholverslaving heeft een aantal symptomen waarvan het meer en vaker gaan drinken er een van is. Ben je verslaafd, dan wordt je niet zo snel dronken. Ook de kater blijft achterwege. Drink je alcohol in de ochtend of op een rare plek (je werkomgeving) dan moet je ook bij jezelf te rade gaan. Met mensen omgaan die zelf veel drinken is ook een symptoom. Mensen die geen alcohol drinken is voor de alcoholist not done.

Alcohol verstoppen, niet meer kunnen functioneren zonder alcohol en het verliezen van je baan, zijn duidelijke redenen om je te gaan verdiepen in het afkicken van alcohol. Kijk voor informatie op de website en meld jezelf aan, wanneer de laatste tijd bovenstaande zaken een té grote rol spelen in je leven.