Foundation laat je gezicht stralen

Ben je op zoek naar een goede foundation om je gezicht netjes te verzorgen en eventuele oneffenheden weg te werken? Dat is niet altijd even eenvoudig want het aanbod aan foundation is groot en het is in tal van soorten en kleuren te koop.

Punten om rekening mee te houden

Als je op zoek bent naar een foundation die goed bij jouw huid past houd je het beste rekening met een aantal punten. Dit zijn de kleur van de foundation, de structuur en of je voor een matte of glanzende foundation kiest.

Kijk voor de juiste kleur

De kleur van de foundation wordt aangegeven met een bepaald nummer. Dit nummer geeft de tint aan en als je eenmaal het nummer gevonden hebt dat perfect bij jouw huid past is de keuze niet meer zo moeilijk. Het juiste nummer en de kleur bepalen valt echter niet altijd mee. De foundation dient goed bij je eigen huidskleur te passen zodat deze twee netjes in elkaar overlopen op het punt waar je ophoudt met foundation aan te brengen en waar je eigen huid weer zichtbaar is. Deze kleur bepaal je het beste met daglicht omdat dit niet vertekent zoals met lamplicht wel het geval kan zijn. Hoe beter de foundation bij je eigen kleur aansluit hoe natuurlijker het overkomt.

Kijk voor de juiste structuur

Naast de kleur van de foundation is ook de structuur ervan belangrijk. Niet iedere foundation heeft dezelfde structuur. Zo wordt er een belangrijk onderscheid gemaakt tussen een foundation die dekkend is en een foundation die nagenoeg transparant is. Bij de dekkende foundation kun je oneffenheden zoals bijvoorbeeld kleine sproetjes of littekentjes wegwerken terwijl een doorschijnende foundation vaak gebruikt wordt als een natuurlijke basis voor de rest van je make-up.

Neem mat of glanzend

Foundation kan zowel in een matte als glanzende versie gekocht worden. Kies je voor glanzend zorg dan wel altijd dat het natuurlijk eruit blijft zien. Bij een wat droge huid is glanzend veelal een goede keuze omdat het ervoor zorgt dat je huid wat meer gaat glimmen en er goed uitziet. Als je een vette huid hebt kies je beter voor een matte foundation omdat deze het extra glimmen tegengaat. Een matte foundation is vaak van poeder gemaakt terwijl een glanzende foundation ook als crème te koop is.

Eenvoudig aanbrengen met kwast of spons

Een foundation kun je zelf makkelijk aanbrengen op je huid. Zorg ervoor dat de huid netjes schoon en droog is voordat je begint zodat er geen vuil onder komt te zitten. De foundation breng je met een sponsje of kwastje aan, ook afhankelijk van wat voor structuur deze heeft. Zorg er altijd voor dat je een hulpmiddel gebruikt bij het aanbrengen van de foundation en dit niet met je handen doet. Als je dat wel doet loop je namelijk kans dat er vuil of bacteriën meekomen op je huid en dat is niet de bedoeling.

Foundation kopen is niet zo simpel

Een foundation kopen die geschikt is voor jouw huid is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn veel soorten te koop en het is zaak dat je een goede foundation kiest die je huid verzorgt maar die ook voor een natuurlijke en gezonde uitstraling zorgt.

Passend bij je huid

Een goede foundation vormt een laagje op je huid waarmee je oneffenheden zoals littekens, sproetjes of puistjes kunt wegwerken. Je gebruikt het ook als basis voor de rest van je make-up. Een goede foundation past bij je huid en is geschikt voor het huidtype dat je hebt maar ook voor de kleur van je huid.

Poeder of crème

Foundation is verkrijgbaar in poedervorm maar ook als crème. Als je een foundation kiest voor een wat droge huid is het meestal een crème omdat deze de huid extra voedt en hydrateert. De drogere huid gaat daardoor meer glanzen als je een foundation gebruikt en ziet er minder grauw uit. In het geval van een wat vette huid kies je beter voor een matte foundation in poedervorm. Hiermee maak je de huid minder glimmend maar ziet deze er toch gezond en natuurlijk uit.

Nooit met je vingers en niet te dik

Bij het aanbrengen van de foundation is het belangrijk dat je dit altijd met een kwastje of sponsje doet. Hiermee kun je de foundation netjes en egaal aanbrengen. Doe het nooit met je vingers want dan loop je kans dat je bacteriën op je huid overbrengt. Als deze onder de foundation terecht komen kan dit voor de nodige irritatie zorgen en kan de foundation zelf niet goed zijn werk doen. Foundation breng je altijd aan in een dunne laag zodat het er natuurlijk uit blijft zien en de onderliggende huid niet verstikt. Als je een te dikke laag aanbrengt ziet dit er onnatuurlijk uit. Op plekken waar je huid het wat meer nodig heeft kun je wel wat meer aanbrengen maar zorg er altijd voor dat het er niet kunstmatig uit komt te zien. Dan is het namelijk zo duidelijk zichtbaar dat het niet mooi meer is.

Transparant of dekkend

Een foundation kan naast dat deze mat of glanzend is ook nog een verschillende structuur hebben. Zo kun je kiezen voor een dekkende foundation waarmee je oneffenheden of plekjes die je liever niet ziet op je huid kunt verdoezelen. Kies je liever een foundation die heel licht is en waarmee je de basis maakt voor je make-up? Dan is een nagenoeg transparante foundation ook voldoende. Je baseert je keuze voor de foundation dan op basis van het doel dat je er mee hebt.