natuurlijke gezichtsverzorging 2

Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder: Hormonale veranderingen: Schommelingen in de hormoonspiegels, zoals tijdens de puberteit, zwangerschap en menopauze, kunnen de productie van olie in de huid verhogen, wat kan leiden tot acne. Genetica: Als je ouders acne hadden, heb je meer kans om het ook te ontwikkelen. Huidirritatie: Het gebruik van huidverzorgingsproducten die te hard of irriterend zijn, of het te krachtig scrubben van je huid, kan leiden tot acne. Bacteriën: Acne wordt vaak veroorzaakt door de opbouw van bacteriën op de huid, wat kan leiden tot ontstekingen en uitbraken. Medicijnen: Sommige medicijnen, zoals IK Skin Perfection: Huidverzorging voor acne en bepaalde antidepressiva, kunnen als bijwerking acne veroorzaken.

Manieren om van acne af te komen

Hier zijn een paar manieren om van acne af te komen: Gebruik vrij verkrijgbare eczeem creme producten: Zoek naar producten die benzoylperoxide of salicylzuur bevatten, omdat deze ingrediënten kunnen helpen om bacteriën te doden en ontstekingen te verminderen. Gebruik een zachte, olievrije reiniger: Kies een reinigingsmiddel dat zacht en olievrij is om overtollige olie, vuil en bacteriën van je huid te helpen verwijderen. Vermijd te krachtig scrubben, want dat kan acne irriteren en verergeren. Vermijd pulken aan je acne: Het kan verleidelijk zijn om aan je acne te plukken, maar dit kan het erger maken en leiden tot littekens.                  

Waarom gehydrateerde huid belangrijk is

Een gehydrateerde huid is om verschillende redenen belangrijk: Het helpt de barrièrefunctie van de huid in stand te houden: De barrièrefunctie van de huid helpt om vocht binnen te houden en irriterende stoffen en bacteriën buiten. Wanneer de huid voldoende gehydrateerd is, kan zij deze functie beter vervullen. Het kan fijne lijntjes en rimpels helpen verminderen: Een droge huid kan er ouder en gerimpelder uitzien dan een gehydrateerde huid. Door uw huid gehydrateerd te houden, kunt u deze voller maken en fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het kan de algehele uitstraling van de huid verbeteren: Een gehydrateerde huid oogt en voelt gezonder en stralender dan een droge huid.