Bij de huisarts onderzoeken of je een soa hebt, is vervelend. Een afspraak duurt maar een paar minuten en je moet letterlijk met de billen bloot. Wat zal de arts wel niet denken? En wat als je hem de volgende dag bij de broodafdeling van de supermarkt tegen komt…

Soatest

Een bezoekje aan de huisarts…

Een bezoekje aan de huisarts in verband met een mogelijke soa wordt dan ook vaak uitgesteld. Wie weet, gaan de klachten vanzelf wel over… Meestal is dat niet het geval. Je lichaam kan veel zelf oplossen, zoals een griepje, maar een soa of een schimmel niet.

Moeilijk te negeren

Het valt ook moeilijk te negeren. Vaak heb je last van jeuk, pijn bij het plassen en algauw maak je je zorgen. Wat als ik een soa heb? Je ligt er ’s nachts wakker van en je wilt het nu toch echt weten.

Soa-test biedt uitkomst

Een soa-test kopen biedt dan uitkomst. Geen ongemakkelijke situatie bij de dokter, wel een betrouwbare uitslag. En dat gewoon lekker thuis, in je eigen omgeving. Binnen 10 minuten heb je de uitslag van de test.

Test toch positief?

Is de test onverhoopt toch positief? Dan moet je vaak alsnog naar de huisarts. Je hebt dan de test bij je en je hoeft in ieder geval niet meer in spanning te zitten terwijl de dokter je van onderen eens goed bekijkt. Je kunt gelijk het gesprek aangaan over de behandeling. En dat is een stuk minder ongemakkelijk!