Wie behoefte heeft aan loopondersteuning kan niet zonder rollator

rollator kopen

Is er in jouw familie of vriendenkring iemand die de laatste tijd duidelijk meer moeite heeft gekregen met het maken van alledaagse wandelingetjes in en om het huis? En is het inmiddels eigenlijk niet meer verantwoord deze persoon zelfstandig te laten lopen? Dan is het, hoe vervelend de persoon in kwestie het misschien ook vindt, aan te raden om diegene te laten kennismaken met rollators. Een rollator kopen kan hem of haar terdege verder helpen. Dit is namelijk een instrument dat dusdanige loopondersteuning biedt, dat wandelingen die voorheen niet meer gemaakt konden worden nu wel opeens weer mogelijk zijn. De wereld van de rollatorgebruiker is daarmee weer groter geworden. Dat is goed voor de algehele gezondheid en natuurlijk voor het sociale leven dat deze persoon leidt. En dat ie minder afhankelijk is van andere mensen, dat moet ook een goed gevoel geven.

Comfortabel

Rollators voor buiten

Rollators voor buiten zijn vermoedelijk de meest bekende rollators. Deze zijn voor het grote publiek natuurlijk ook regelmatig zichtbaar in het straatbeeld. Een goede buitenrollator is voorzien van brede banden en een bepaalde stevigheid. Lopen over onregelmatige wegen en zelfs onverharde paden moet daarmee mogelijk zijn. Buitenrollators hebben verder meestal een bagagemand en een zitgedeelte. Laatstgenoemde maakt het mogelijk om even uit te rusten tijdens een wandeling. Een parkeerrem zit er dan ook op; deze zorgt ervoor dat je rollator niet wegrijdt wanneer je erop zit.

Mobiliteit

Binnenrollators 

Een rollator voor binnen onderscheidt zich van de buitenvariant om z’n breedte en stevigheid. Binnenrollators zijn simpelweg smaller, lichter en wendbaarder. Ook in kleine huizen met niet veel loopruimte kun je een binnenrollator daardoor gebruiken. Verder is een binnenvariant veelal uitgerust met een dienblad of spullen van en naar de keuken te kunnen brengen.