Hoeveel kun je verdienen als medisch proefpersoon

medisch proefpersoon

De medische wereld

De medische wereld is een complexe wereld. We zien vooral nu in deze corona tijd hoe het allemaal gaat met medisch personeel en met medicijnontwikkeling.

Het medische personeel staat onder grote druk. Er zijn sowieso te weinig handjes in de zorg. En nu met alle extra pati├źnten in verband met de corona is het niet bij te benen voor de medewerkers in de ziekenhuizen.

En dan zijn er nog de medicijnen en vaccins. Momenteel horen we het woord vaccin praktisch elke dag voorbij komen in deze pandemie tijd.

Ontwikkeling van medicijnen en vaccins

Het ontwikkelen van medicijnen en vaccins is een tijdrovend iets. Het is niet iets wat in een paar weken gedaan kan worden.

We hebben nu meegemaakt dat vaccins in relatief korte tijd gemaakt kunnen worden. Maar dan nog hebben we het over minstens een jaar. Normaal gesproken als er meer tijd is, duurt het ongeveer vijf a zes jaar om een medicijn te maken en goedgekeurd op de markt te zetten. Het belang van de vaccins was natuurlijk zo groot dat alle zeilen zijn bij gezet om het zo snel mogelijk te realiseren.

medisch proefpersoon

Medisch proefpersoon

Voordat een medicijn op de markt gezet kan worden, moet deze eerst goed getest worden. Er wordt regelmatig een medisch proefpersoon gevraagd voor het testen van medicijnen en aanverwante producten en behandelingen.

Heb jij wel oren naar een dergelijk traject en wil jij je aanbieden als proefpersoon? Dan kun je op internet veel van dit soort vacatures vinden.

Kijk sowieso altijd goed naar alles wat er in het contract staat. Je stelt wel je lichaam ter beschikking. Instanties die vragen om medisch proefpersonen moeten uiteraard wel aan heel veel regels voldoen bij het uitzetten van dergelijke vacatures. Maar houd het sowieso zelf ook goed in de gaten.

En dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar wat je ermee kunt verdienen. Dit varieert wel. Het hangt ook van het traject af. Als het om een eenmalig onderzoek of test gaat, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je er 150 euro mee verdient. Maar moet je bijvoorbeeld een half jaar lang elke week ergens naar toe, dan kan dit oplopen tot wel 5.000 euro.

Is het traject nog langer, dan zal de verdienste ook verder oplopen.